УгринівМолоко

Натуральні молочні продукти для міцного здоров’я всієї родини

Виробництво

Висока якість продукції торгової марки «УгринівМолоко» забезпечується завдяки високій якості сировини, яку виробляє для потреб молокозаводу Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство імені Шевченка, що знаходиться в Горохівському районі Волинської області.

Утримання ВРХ

Сьогодні у ПОСП імені Шевченка, яке очолює заслужений працівник сільського господарства Андрій Турак, на утриманні перебуває 2000 голів великої рогатої худоби, в тому числі 900 корів породи українська чорно-ряба голштинізована. Одна з найкращих вітчизняних порід.

Поголів’я худоби – телята, нетелі, корови – утримуються в новозбудованих та реконструйованих до сучасних вимог тваринницьких приміщеннях. Кожна група окремо.

Всі процеси виробництва – годування, доїння, прибирання – повністю механізовані. Завдяки цьому повністю відсутній ризик потрапляння до молока бактерій із зовнішнього середовища.

Усі корови, і навіть новонароджені телята, мають відповідні індивідуальні номери. За їх допомогою ведеться комп’ютерний облік кожної тварини: кількість надоїв, стан здоров’я, вік та інше.

Заготівля кормів

Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство імені Шевченка орендує 2860 гектарів землі, на частині яких вирощує корми для худоби. Всі корми власного виробництва. Традиційні: сіно, солома, кукурудзяний силос, сінаж з багаторічних та однорічних трав, куди входять конюшина, люцерна, трава. До грубих кормів додаються концентровані: кукурудза, ячмінь, частково фуражна пшениця; мікро- та макроелементи: сіль, кальцій, соєвий шрот, який  виготовляється на підприємстві.

Сьогодні в Україні 70-80 відсотків  сої вирощується з ГМО, і є велика небезпека потрапити на сою з ГМО, яка категорично забороняється для дитячого харчування. Тому підприємство саме вирощує сою і робить соєвий шрот. Крім соєвого, підприємство закуповує і соняшниковий шрот. Шрот є одним із компонентів для збалансування білка.

Доїння корів

Доїння корів відбувається в спеціальних доїльних залах від німецької фірми «Вестфалія»: ялинка два по десять. Знаходяться доїльні зали у новозбудованих тваринницьких комплексах  у селах Угринів та Михлин. Зали облаштовані за новими сучасними технологіями: автоматизоване обладнання, механічна подача та стік води. Самі приміщення зсередини обкладені облицювальною плиткою, що забезпечує високі санітарні умови.

Перед кожним доїнням вим’я корів миється теплою протічною водою, обтирається вологою серветкою. Після цього використані серветки ідуть в прання і подаються свіжими до наступного доїння.

Одночасно в двох дольних залах доїться сорок корів, за зміну – 720. Обслуговує шість операторів машинного доїння. За добу в середньому надій від однієї корови складає 23 літри молока “екстра” та вищого ґатунку.

Після доїння корови повертаються на облаштовані під навісом майданчики з кормовими столами або в тваринницькі приміщення.

Переробка молока

З доїльного цеху молоко без будь-якого контакту з навколишнім середовищем по трубопроводу поступає в холодильник, де охолоджується до 4 градусів Цельсія. Це той температурний режим, який забезпечує зберігання молока високої якості. Звідти спеціальним молоковозом в потрібній кількості доставляється на молокозавод, що знаходиться на території даного сільськогосподарського підприємства. Молоко завжди свіже, оскільки доїння корів відбувається тричі на день і завод має можливість взяти його під виробництво стільки, скільки треба, і тоді, коли йому це потрібно. Залишки молока забирають інші замовники-переробники. Попит на угринівське молоко завжди високий, оскільки воно йде лише “екстра” та вищого ґатунку.

Щоранку холодильники миють та готують до нового прийому молока. Так відбувається щодня. За добу завод переробляє від 4 до 8 тонн молока, залежно від потреб споживачів. За місяць – в межах 200 тонн.